Известие

Collapse
No announcement yet.

Алфа147 - дрънчене

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Алфа147 - дрънчене

Здравейте на всички,
    Регистрирах се тук с надежда да намеря отговор на един въпрос тук. Когато карам 147-та по асфалт, спящи полицай, дупки, ... нищо не дрънчи, чука, скърца. Но излезна ли на неравна павирана улица се получава една вибрация от към предното окачване (не знам как да я опиша) която е доста неприятна. Идеи?
    Не са тампони на стабилизираща щанга (сменени), биалетки, окачването е сменено в Италия преди да я докарам. Не е от купето определено!
    147 1.6/120 2001г.
    Благодаря предварително

И аз дрънча така, ама мисля че е нещо от спирачните апарати, защото като я засиля и леко натисна спирачките и спира да дрънчи. Пробвай го това дали и при теб ще е същото
    Alfa Romeo 159 SW, 1.9 JTDm
    Alfa Romeo 156, 2.4 JTD
    Ex: Alfa Romeo 159, 2.4 JTDm, Subaru Legacy 2.5i,
    Alfa Romeo 156, 2.0TS

Comment

Проверете пружинките на наклатките дали някоя не излязла или счупена
      156 SW 1.9JTD 110ph

Comment

Колега .... имам същият проблем. Провери си меката връзка отдолу, на мен лично ми е заминала и е за смяна, но все още не съм отишъм да я оправа, а не е скъпо и се прави бързо...
        Друг е въпроса, че прди месец правих цялата предница, хвърлих 700 лева иииии пак тропа чудя се дали не е от рейката ама е за друга тема.
        Погледни меката връзка или от вибрациите може генерацията някъде да опира и да дрънчи успех
        Alfa Romeo 147 1.9 jtd 16v 140кс.

Comment

Първоначално публикувано от MindFreak Покажи съобщение
          Колега .... имам същият проблем. Провери си меката връзка отдолу, на мен лично ми е заминала и е за смяна, но все още не съм отишъм да я оправа, а не е скъпо и се прави бързо...
          Друг е въпроса, че прди месец правих цялата предница, хвърлих 700 лева иииии пак тропа чудя се дали не е от рейката ама е за друга тема.
          Погледни меката връзка или от вибрациите може генерацията някъде да опира и да дрънчи успех
          Не, шумът идва от към апаратите. Пружините са там, провериха. Ще кажа да ги натегнат. Или да поръча съкровището нови е по-добре май. Благодаря
          Мда, колежка съм. С наклонности

Comment

Дрънчане може да идва и от водачи на спирачни апарати , при мен беше трудно да определя дали шума е отпред или отзад
            Alfa Romeo 147 1,9 JTD 8v 115 cv + STEINHOF SPORT

Comment

Не пропускайте да проверите рейката.
              Мнооого е вероятно да е тя, така както го описваш.
              Alfa Romeo 156 2.0 TS `99

Comment

Първоначално публикувано от ksf Покажи съобщение
                Не пропускайте да проверите рейката.
                Мнооого е вероятно да е тя, така както го описваш.
                Рейката е здрава, дрънченето е отпред и само на павета. Водачите са затегнати. На дупки като минава не клопва

Comment

При мен го имаше но беше от накладките смених ги и си реших проблема.Но има и друг вариянт така както казваш , че само ти дрънка по паважна улица най-вероятно да е тампона на амортесьора.

Comment

Първоначално публикувано от galinda1983 Покажи съобщение
                    При мен го имаше но беше от накладките смених ги и си реших проблема.Но има и друг вариянт така както казваш , че само ти дрънка по паважна улица най-вероятно да е тампона на амортесьора.
                    Обмислям го този вариант, но това става само с разглобяване. Вчера и провериха всичко останало и е ОК.

Comment

Working...
                    X